eerste zonnedak toch in Vollenhove

Het eerste gezamenlijke zonnedak van de Energiecooperatie Voorst tot Wieden komt niet in Blokzijl, maar in Vollenhove. Het aanvankelijk uitgezochte dak op het industrieterrein van Blokzijl bleek op het laatste moment niet haalbaar. Er is inmiddels een goed alternatief gevonden: het dak op het “Starterscentrum”, Hagen 9-17 te Vollenhove, dat aan alle eisen voldoet. Er is overeenstemming met de eigenaren en binnenkort zal de opstalovereenkomst worden getekend.

Het dak in Vollenhove is wel wat kleiner, waardoor niet alle panelen, waar belangstelling voor is, op dit dak gelegd kunnen worden. Het bestuur van de coöperatie onderzoekt hoe voor de rest van de belangstellenden een goede oplossing kan worden gevonden, hetzij via panelen met meer vermogen hetzij door op korte termijn nog een ander zonnedak te vinden.

We verwachten nog altijd begin 2020 met het produceren van elektriciteit met onze panelen op het dak van het Starterscentrum te kunnen beginnen, waardoor tientallen gezinnen kunnen profiteren van de voordelen van de postcoderoosregeling. Goed voor hun portemonnee, maar vooral goed voor het milieu!

2019-11-13T12:32:57+00:00
Ga naar de bovenkant