Informatieavond collectieve zonnedaken Vollenhove

Maandagavond 25 februari
20.00 u De Burght Vollenhove

De “Coöperatie Voorst tot Wieden U.A. wil samen de inwoners van het gebied tussen de Voorst en de Wieden duurzame energie produceren. Zij wil het gebruik van fossiele energiebronnen terugdringen en het gebruik van duurzame energie bevorderen, speciaal voor die inwoners, die om wat voor reden dan ook geen zonnepanelen op hun eigen dak kunnen of willen leggen.

Maandagavond 25 februari is er een voorlichtingsavond in de Burght over zo’n gezamenlijk dak. Deze avond wordt georganiseerd door de Energiecoöperatie Voorst tot Wieden U.A. Deze coöperatie heeft als werkgebied Zuidwest Steenwijkerland met onder meer de beschermde stadsgezichten van Vollenhove en Blokzijl, maar ook St Jansklooster. Het streven is om het eerste gezamenlijke dak van deze coöperatie voor de zomer te realiseren op het industrieterrein van Vollenhove.

Op deze voorlichtingsbijeenkomst zullen de plannen voor dit eerste project gepresenteerd worden en informatie worden verschaft over hoe men kan deelnemen. Alle aspecten van een eventuele deelname komen aan de orde, inclusief kosten en opbrengsten. Inwoners uit Blokzijl en Sint Jansklooster zijn eveneens welkom.

De bijeenkomst begint om 20:00 uur, maar vanaf 19:30 uur is er al een inloop met koffie. Het eerste deel van de avond wordt feitelijke informatie verschaft over het eerste project in Vollenhove en er is gelegenheid om vragen te stellen. Tijdens de pauze kun je je inschrijven als je belangstelling voor deelname hebt of meer informatie wilt. Na de pauze is er een meer informeel programma, waarbij er genoeg tijd zal zijn om op meer specifieke vragen in te gaan.

2019-02-25T10:16:44+00:00